COLABORACIÓN FAMILIA - ESCOLA
Para abrir o tempo de Entroido, xa pasou a Candieira, Emma, a nai de Ana de 5ºB, preparou freixós para toda a rapazada de 5º.
Trouxo unha freixoeira ou filloeira e foinos facendo mentres explicaba unha chea de cousas interesantes:
- Ela segue a receita que aprendeu da súa avoa
- Para 4 litros de auga
- 8 ovos
- 250 g de fariña do país.
- 225 de fariña branca.
- Touciño para engraxar a filloeira ou a tixola.
- Contoulles tamén que agora é màis doado pois hai cociñas modernas e non hai que estar tan pendente do lume como cando se facían no trespés queimando carozos de maínzo.
- Tamén faloulles das variedades segundo a zona de Galicia ou dos diferentes países.
- Mentres facía os freixós falaron do Entroido, do pratos principal desta festa e doutras sobremesas.
- Ao final degustaron un delicioso freixó. Que ben arrrecendía todo o cole!
Moitas grazas, Emma!
Logo nas aulas recolleron a experiencia escribindo diferentes textos.
Aquí cóntannolo todo!
Que sorte tiveron, non?
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarOla Enma. Fantástica ti e fantástica a iniciativa. Por favor, poderías facer unha pequena demostración un día destes na miña casa ahí pola hora do xantar ??? jajajajaja. Un saúdo.
ResponderEliminar